Egenin Kalbi Zeytinyağlı Bakla

Baharın habercisi baklanın faydaları saymakla bitmez. Bağışıklık güçlendirici etkisi bulunan bakla aynı zamanda tam bir kalp dostu. Kolesterole olumlu etkileri olan bakla aynı zamanda vitamin ve mineral deposu. Ramazan ayında sofralarınızda hem sağlıklı hem de lezzetli zeytinyağlı baklanın yapımı da çok kolay.

1 kilo taze bakla

1 orta boy soğan

1 yemek kaşığı salça

Pul biber

Karabiber

1 yemek kaşığı un(tepeleme)

Yarım limon

Egenin Kalbi Zeytinyağı

Taze baklaların üzerine gelecek kadar su bir kabın içerisine doldurulur. Un ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Baklalar bol su ile temizlenerek küçük küçük doğranır ve hazırlanan unlu limonlu suya bırakılıp kararmaması için bekletilir. Soğanlar pembeleşene kadar zeytinyağında kavrulur. Bu aşamada tercihinize göre şeker ilave edebilirsiniz. Ardında salça ve baharatlar ilave edilir. Baklalar süzülerek yıkanmadan tencereye ilave edilir ve 2-3 dakika kavrulur.

Baklaların üzerini 1-2 parmak geçecek kadar kaynamış su ilave edilir. Kaynadıktan sonra tuz ilave edilerek kısık ateşte yarım saat kadar pişirilerek ocaktan alınır. Tercihinize göre sarımsaklı ya da sade yoğurt ve ince doğranmış dereotu ile servis edebilirsiniz.