Türkiye’nin İlk Sakin Şehri Sığacık…

2009 yılında Seferihisar’ın sakin şehir (Citta Slow) hareketine katılmasından sonra keşfedilmeye başlayan ve hareketlenen İzmir’in şirin köyü Sığacık… Bu sakin köy, yakın bir zaman dilimine kadar balıkçı köyü olarak biliniyordu. Daha sonralarda yoğun stresli şehir hayatından sıkılanlar için kaçış rotası haline gelen Seferihisar ve Sığacık, son yıllarda popüler bir rota olarak karşımıza çıkıyor.

Aslında tarihi M.Ö 2 binli yıllara kadar uzanıyor. Zamanın en büyük liman kentlerinden birisi olan Sığacık, tarih akışında bilinen en eski sanatçılara da ev sahipliği yapıyor. Osmanlı döneminde Rodos seferi öncesinde yaptırılan Sığacık Kalesi hala ihtişamını ve heybetini korurken bu şirin köy halkına da ev sahipliği yapıyor. Hayatın aktığı bu kale içinde her renkten evlere ve pansiyonlara rastlamak mümkün. Hafta sonları sadece orada yaşayan yerel halkın yetiştirdiği ürünlerle kurulan pazardan, sebze ve meyvelerin en tazelerini seçerek alışveriş yapmak Sığacık misafirleri için bulunmaz bir fırsat.

Akarca ve Akkum olmak üzere iki halk plajı olan temiz denizi ile serinleyebileceğiniz, adrenalin tutkunu olanlar için zıpkınla balık avlayabileceğiniz daha birçok imkâna sahip bir yer. Başta Teos Antik Kenti, Kaleiçi Sokakları ve Sığacık Kalesini gezerek güzel vakit geçirebilirsiniz. Sahil kasabasının kendine has mutfağında Ege’nin natürel sızma zeytinyağı ile yapılan birbirinden leziz deniz ürünlerini, mezelerini ve zeytinyağlılarını denemeden dönmemelisiniz. Egenin Kalbi olan bu huzurlu sakin şehre bir kere yolunuz düştüğünde tekrar ziyaret etmek için gün sayacaksınız.